V Tatrách dali stop nelegálnym sprostredkovateľom ubytovania

11.07.2005 Poprad

Vysoké Tatry 11. júla (TASR) - Často až s agresivitou hraničí snaha rôznych sprostredkovateľov ubytovania v súkromných penziónoch či rodinných domoch v podho...
Vysoké Tatry 11. júla (TASR) - Často až s agresivitou hraničí snaha rôznych sprostredkovateľov ubytovania v súkromných penziónoch či rodinných domoch v podhorí Tatier. Podnikavci za úplatok vyhľadávajú turistov a ponúkajú voľné izby a nocľahy.

\"Najčastejšie ich bolo vídať s tabuľkami v rukách na autobusových zastávkach, na parkoviskách, kde vstupovali pred autá a ohrozovali bezpečnosť cestnej premávky, \" uviedol náčelník Mestskej polície vo Vysokých Tatrách Štefan Bako.
Mesto sa rozhodlo s činnosťou nelegálnych sprostredkovateľov ubytovania na svojom území skoncovať. Prijalo všeobecne záväzné nariadenie a za jeho porušenie hrozí sankcia do výšky tisíc korún. Na území Vysokých Tatier takto podnikali zväčša občania z podhoria. Podľa Baka s nástupom letných prázdnin sa zvýšila aktivita nelegálnych sprostredkovateľov. Nedávno musela mestská polícia zakročiť razantnejšie. \"Občan mal so sebou reklamnú tabuľu, s hliadkou odmietol komunikovať, nerešpektoval výzvy, ani upozornenia. Po prvýkrát sme preto použili aj donucovacie prostriedky, \" informoval náčelník. Predpokladá, že podnikavcov, na spôsoby ktorých sa turisti právom sťažovali, vytlačili z územia mesta. Skupina sa stiahla bližšie k slovensko-poľskému hraničnému priechodu v Tatranskej Javorine a do podhoria Tatier.
\"Ponúkli sme im možnosť legálne podnikať formou živnosti. Záujem však neprejavil nikto, \" zdôraznil primátor Vysokých Tatier Ján Mokoš. Doplnil, že mesto uvažuje o nových informačných tabuliach, kde návštevníci nájdu informácie o možnostiach ubytovania nepretržite, teda aj vo večerných či nočných hodinách, keď sú informačné kancelárie zatvorené.
 

Vyberte región

mark